Rondvaart door Middelburg

Vaar mee met de rondvaart van Middelburg en bekijk deze historische stad vanaf het water.

Sinds 2004 organiseren Roland en Marleen van Banning rondvaarten door het mooie Middelburg. Tijdens de rondvaart wordt u meegenomen langs de mooie grachtengordel, de passantenhaven tot in het stadshart van Middelburg.

Middelburg was de tweede VOC stad van Nederland. Tegenwoordig is het de vijfde monumentenstad van Nederland en telt het ruim 1200 monumenten.

Tijdens de tocht heeft u een schitterend uitzicht op de mooiste bezienswaardigheden van de stad. U vaart langs; de Lange Jan – het boegbeeld van Middelburg die met zijn 90.5 meter hoog boven de stad uit torent -, het VOC gebouw, de Oostkerk en de Kloveniersdoelen.

De kapitein vertelt u tijdens de tocht alles over het ontstaan van de stad, haar rijke geschiedenis en de monumentale panden. De rondleiding wordt op verzoek in meerdere talen aangeboden (Nederlands, Engels, Duits en Frans).

Onze boten bieden ruimte aan 50 personen. De rondvaart is geschikt voor iedereen van jong tot oud. Wanneer u met een grote groep (>15 personen) wilt varen verzoeken wij u vriendelijk om vooraf een reservering te maken.

Bent u binnenkort in Middelburg? Vaar dan een keer gezellig met ons mee en bekijk het historisch centrum van de stad op een andere manier.